vineri, 3 iulie 2015

Urmarire colet trimis cu ramburs prin Posta Romana

Zilele astea a trebuit sa trmiti un colet cu Posta Romana in sistem ramburs.

Nu mai trimisesem de cativa ani, insa observ ca nu s-a schimbat nimic; acelasi sistem comunist cu aceleasi probleme, care costa bani inclusiv pentru Posta Romana cat si pentru clientul final.

Nu ma refer la cozi de asteptare, nu ma refer la faptul ca ajung greu si trebuie sa te deplasezi la oficiul postal atat pentru depunere cat si pentru ridicare si nu ma refer nici la faptul ca trebuie sa astepti dupa ramburs cateva zile.

Ma refer la o incercare de eficientizare simpla a “hartoagelor” si punerea in valoare a vastei retele de distributie care poate ar ajunge sa se autofinanteze.

Pentru un colet cu sistem ramburs trebuie 2 formulare completate “ciudat” pentru unul care trimite rar…trebuie atentie mare la completat.

Oare nu era mai simplu ca pentru mare parte dintre noi sa avem posibilitatea completarii online a unui formular, sa ni-l printam singuri, sa ajungem la ghiseu cu el completat pe cheltuiala noastra(formularele de la ghiseu presupun costuri pentru Posta Romana) si pe baza unui cod de bare scanat rapid sa putem preda coletul iar operatorul ghiseu sa poata genera chitanta instant pe baza codului de bare ?

La fel, pentru formularele online nu putem avea si un sistem de urmarire colet..un fel de tracking mai simplu ?

La cat de mare e reteaua de distributie si cu problemele de mai sus rezolvate, sunt ferm convins ca firmele de curierat le-ar fi greu sa renunte pe piata, iar Posta Romana poate ar dobandi un grad de incredere mai ridicat si poate multe dintre problemele financiare nu ar mai fi asa de grave.

comentarii

1 Responses to "Urmarire colet trimis cu ramburs prin Posta Romana"
Andrei spunea...
28 iulie 2015, 20:53

Ar fi fost mult mai simplu dar care ar fi interesul cand tot cei de la guvern (conducerea poştei romane) deţin şi companiile de curierat ?
Pentru ei e perfect fiecare client nemulţumit, nu întelegi? :))


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...